Sekä Tykistöprikaati Niinisalossa, että Kainuun Prikaati Kajaanissa kouluttavat varusmiehiä reservin koiranohjaajiksi. Tykistöprikaatin koulutus painottuu enemmän sotilaspoliisi tehtäviin, kun taas Kainuun prikaati kouluttaa enemmän sissi toimintaa.

Reservin koiranohjaajia ovat myös jo eläkkeelle jääneet entiset sotilaspoliisialiupseerit, jotka ovat työurallaan toimineet koiranohjaajina.

Reservin koiranohjaajat ovat perustaneet oman yhdistyksen, sekä nettisivuston, jossa tiedotetaan mm. Sotakoirayhdistyksen, sekä heidän omista tulevista tapahtumistaan. Sivustolla varusmiespalvelustaan suorittavat koiranohjaajat ja reservin koiranohjaajat voivat jakaa kokemuksiaan ja pitää yhteyttä muihin reservin koiranohjaajiin muuten vaan. Sivuston nimi on Canis Belli.

Reserviläistoiminta